Σε περίπτωση που μου κλέψουν το αυτοκίνητό μου τι κάνω;

 

ασφάλειες αυτοκινήτου-κλοπή αυτοκινήτουΕάν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να σας έχει κλαπεί το αυτοκίνητο δεν πρέπει να πανικοβληθείτε.

Αρχικά θα πρέπει στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας να έχετε συμπεριλάβει την ασφάλιση ολικής κλοπής, για να καλυφθείτε για την απώλειά σας.

Από εκεί και πέρα οι πρώτες ώρες της κλοπής είναι πολύ σημαντικές για το αν θα βρεθεί το αυτοκίνητό σας ή όχι, καθώς οι δράστες δεν θα έχουν προλάβει να απομακρυνθούν πολύ. Έτσι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σας είναι:

Βρές τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη»ολικής/μερικής κλοπής». Κάνε κλικ εδώ!

- να δηλώσετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή, ώστε να δοθεί σήμα στα περιπολικά της περιοχής για να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα.

- αμέσως μετά θα πρέπει να ενημερώσετε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή άμεσα την ασφαλιστική σας εταιρία για την κλοπή.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας δεν βρεθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες από την ημερομηνία απώλειας, η ασφαλιστική εταιρία σας υποχρεούται να σας αποζημιώσει, εφόσον είχατε στο συμβόλαιο τη  κάλυψη ολικής κλοπής.

Αν το αυτοκίνητό σας βρεθεί μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα και έχετε κάλυψη μερικής κλοπής τότε θα αποζημιωθείτε για τυχόν υλικές ζημιές που θα έχουν προκληθεί στο όχημά σας.

Βρές τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη»ολικής/μερικής κλοπής». Κάνε κλικ εδώ!

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply