Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος

 

Ασφάλειες αυτοκινήτου ατύχημα  1.Θα πρέπει να βεβαιωθείτε αν έχει τραυματιστεί κάποιος και να καλέσετε αμέσως τις πρώτες βοήθειες.
2.Να καλέσετε αμέσως την αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν.
3.Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας η με την ασφαλιστική εταιρία για να σας καθοδηγήσουν καλύτερα στο τι πρέπει να κάνετε.
4.Λόγο του ατυχήματος η κίνηση των άλλων οχημάτων θα είναι δύσκολη γι αυτό λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για το αυτοκίνητό σας αλλά και για τα άλλα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο ατύχημα τοποθετώντας τα κατάλληλα σήματα.
5.Αν στην ασφάλεια του αυτοκίνητου σας συμπεριλαμβάνετε την οδική βοήθεια η κάλυψη της φροντίδας ατυχήματος  τότε επικοινωνήστε άμεσα  με την εξυπηρέτηση πελατών για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
6.Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε τα στοιχεία όλων των οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα και άμα είναι δυνατόν και κάποιων μαρτύρων.
7.Μην κάνετε κάποια συμφωνία η σας υποσχεθούν πληρωμή της ζημιάς του αυτοκινήτου σας χωρίς να γνωρίζει κάτι η ασφαλιστική σας εταιρία.

Η ζημιά του οχήματος πρέπει να αναγγελθεί στον ασφαλιστικό σύμβουλο σας η στην ασφαλιστική σας εταιρία εντός 8 ημερών από την ημέρα που θα συμβεί το ατύχημα για την συμπλήρωση του ειδικού έντυπου ζημιάς που θα προμηθευτείτε από τους ιδίους.

Επόμενα βήματα μετά την αναγγελία της ζημιάς

Εφόσον αναγγείλετε την ζημιά η ασφαλιστική σας εταιρία φροντίζει για την αποζημίωση επιδιόρθωσης ζημιάς του αυτοκινήτου σας και μετά από δική σας εντολή αναλαμβάνει ο πραγματογνώμονας τις εταιρία σας για να καταγράψει και να εκτιμήσει το κόστος της ζημιάς του αυτοκινήτου σας για να υποβάλει έκθεση πραγματογνωμοσύνης στον υπεύθυνο που χειρίζεται την υπόθεση .Το όχημα σας μπορεί να επιθεωρηθεί από τον πραγματογνώμονα σε όποιο συνεργείο αποφασίσετε εσείς.Μετά αναμένεται η ενημέρωση για την πορεία της ζημιάς και εφόσον καλύπτεστε,θα σας καταβάλουν την αποζημίωση προσκομίζοντας στην ασφαλιστική εταιρία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για να καταβάλουν την αποζημίωση από το τροχαίο ατύχημα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι τα εξής:η ταυτότητα σας και το δίπλωμα σας,η άδεια κυκλοφορίας και αν η άμεση δράση έχει καταγράψει το συμβάν τότε προμηθευτείτε ένα αντίγραφο του συμβάντος,το τελευταίο που σας απομένει και εφόσον έχει επιδιορθωθεί η ζημιά του αυτοκινήτου σας πρέπει να προσκομίσετε τα τιμολόγια  κόστους των ανταλλακτικών και της εργασίας.

 

Βρές τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Κάνε κλικ εδώ!

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply