Έντονη αντίδραση ασφαλιστικών πρακτόρων για ασφάλειες online

 

ασφάλειες αυτοκινήτου-νεαΠροσέφυγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος οι ασφαλιστικοί πράκτορες αντιδρώντας για την προβολή όσο και για την διαφήμιση των online ασφαλειών και direct ασφαλειών από τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και από τα πρακτορεία.

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής έστειλε επιστολή στην Δ/ΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ θέτοντας μια σειρά από ερωτήσεις για τις προσφορές που συνοδεύουν τις πωλήσεις.

Η επιστολή λέει τα εξής :

“Στο πλαίσιο της μέχρι σήμερα επικοινωνίας μας και της συμμετοχής μας δια των αντιπροσώπων μας στις συναντήσεις τις σχετικές με τα προβλεπόμενα στο υπό διαβούλευση σχέδιο με θέμα «Κανονισμός Συμπεριφοράς Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μια σειρά γεγονότων και να είχαμε την απάντησή σας.

Συγκεκριμένα στο υπό διαβούλευση σχέδιο, στο άρθρο 9 «Διαφήμιση» στην παράγραφο 2στ προβλέπεται ότι ο διαμεσολαβητής: «δεν αναφέρει ότι παρέχει στον πελάτη εκπτώσεις ή ωφελήματα μη ανταποκρινόμενο στα ισχύοντα τιμολόγια και τους όρους των επιχειρήσεων».

Επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε ως παραδείγματα:

Α. Η εταιρεία Auto Marin, μέσω ενημερωτικών εκπομπών στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα της http://insurance.automarin.gr διαφημίζει «Ασφαλίστε ΤΩΡΑ το όχημά σας στην AUTOMARIN και δώρο μια ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ».

Β. Στην ιστοσελίδα www.asfalistra.gr η εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης Easy Insurance Agency Α.Ε. διαφημίζει: «Κλείστε την ασφάλιση μαζί μας και κερδίστε: Δωρεάν την κάρτα υγείας……»

Παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε τα εξής:

1. Αυτά τα «προσφερόμενα δώρα» είναι στην κατηγορία των ωφελημάτων τα οποία με την ισχύ του Κανονισμού Συμπεριφοράς Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, δεν θα επιτρέπονται;

2. Σήμερα είναι νόμιμες τέτοιες προσφορές προς υποψήφιους πελάτες;

Επίσης ένα ιδιαίτερα σημαντικό ερώτημα είναι αν, η απαγόρευση παροχής εκπτώσεων και ωφελημάτων που προβλέπει ο νέος Κανονισμός για τους διαμεσολαβούντες, θα ισχύει και για τις ίδιες τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και για τις direct πωλήσεις που πραγματοποιούν;

Αφορμή για το ερώτημα αυτό είναι η τρέχουσα διαφήμιση του anytime online στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα www.anytimeonline.gr σύμφωνα με την οποία για κάθε νέα ασφάλιση αυτοκινήτου δίδεται δωρεάν και ένας «έγχρωμος εκτυπωτής».

Κύριε Βογιατζή, πιστεύουμε ότι κάθε επισήμανση όπως και κάθε διευκρίνιση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν όψει ισχύος του υπό διαβούλευση Κανονισμού, είναι χρήσιμη και σίγουρα πολλαπλά χρήσιμη θα είναι η σαφής τοποθέτησή σας, ώστε και να γνωρίζουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι στη διαμεσολάβηση τα ισχύοντα, αλλά και τα ισχύοντα να είναι ίδια για όλους όσους προσεγγίζουν τον καταναλωτή για να προωθήσουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα.»

Βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Κάνε κλικ εδώ!

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply